4 DINGEN OM REKENING MEE TE HOUDEN ALS JE WIL GROEIEN OP INSTAGRAM

GROEIEN OP INSTAGRAM – Social media vraagt om heel veel geduld en doorzettingsvermogen. Mede dankzij het algoritme dat om de haverklap veranderd, is het juist heel belangrijk om zichtbaar te zijn en te blijven. Alleen dan kun je groeien!

Misschien wist je dit niet, maar de content die je plaatst op Social media heeft een bepaalde “levensduur”. Met levensduur bedoel ik de hoeveelheid tijd dat je post zichtbaar blijft. Daarom is het heel belangrijk om consequent te zijn op Social media in plaats van perfect!

Als je iets op Instagram post dan is het voor zeker 24 uur zichtbaar. Binnen deze 24 uur zal je post hoog in de feed van je volgers staan en is het goed vindbaar. Deze zichtbaarheid neemt af na deze 24 uur. De kans dat je post nog wordt gezien is vrij klein … Dit betekent dat het weer tijd is om iets nieuws te posten!

Een aantal dingen die je moet weten om te groeien op Instagram
  1. Het algoritme houdt bij wat de gebruiker leuk vindt

Als een gebruiker een bepaalde post leuk vindt, gaat dit soort content vaker getoond worden. Dit is, omdat het algoritme bekijkt hoe en met wat de interactie aangegaan wordt en dus aanneemt dat de gebruiker hier meer van wil zien. Dit bepaald de volgorde van de feed.

  1. Het algoritme houdt bij met welke accounts of volgers de gebruiker interactie heeft

Als je een comment achterlaat of getagd wordt in andermans content is de kans groot dat het algoritme jouw account markeert als “belangrijk”. Met deze acties vertel je het algoritme dat deze persoon of account belangrijk is voor jou en je zal het dus vaker terug zien. Daarom is het heel belangrijk om de INTERACTIE met je volgers aan te gaan.

  1. Het algoritme houdt rekening met tijd

Instagram wil zijn gebruikers “the latest & greatest” laten zien. Dat betekent dat het moment waarop je iets post heel belangrijk is. Je wil natuurlijk iets posten op het moment dat de meeste van je volgers online is. Als je een Instagram business account hebt, kun je in de Statistieken zien, wanneer dit is.

  1. Het algoritme sorteert content op basis van gebruik

Des te meer tijd je aan Instagram besteedt, des te meer kans dat je content ook zichtbaar is voor je volgers.

Tenslotte

De levensduur is een belangrijk component in je Social media-strategie. Op basis van deze getallen weet je hoe vaak je moet posten om gezien te worden. Dit in combinatie met de bovenstaande punten kan ervoor zorgen dat je kan groeien op Instagram. Op deze manier hoef je ook niet bang te zijn voor het alsmaar veranderende algoritme.

Het mooie is dat niets voor altijd “in the picture” blijft. Dus je kan experimenteren en fouten maken om te achterhalen wat bij jou past. En nu we toch allemaal thuis zitten, is dit het perfecte moment om te proberen, vallen en op te staan. Post erop los en ontdek wat voor jou werkt.

Je hebt maar 1 doel nodig: Wees consistent!

WIE IS JE IDEALE KLANT? DOWNLOAD DE GIDS NU!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.