8 TYPE CONTENT VOOR INSTAGRAM DIE ZORGEN VOOR HET BESTE RESULTAAT

Type content voor instagram

TYPE CONTENT VOOR INSTAGRAM – Het maakt niet uit wat voor een onderneming je hebt, je doelgroep verwacht dat je actief bent op Instagram. Misschien heb je al een Instagram account en heb je ondertussen al door dat je meer moet doen dan alleen een account aanmaken. Nee, je moet content delen dat de aandacht van je doelgroep weet te grijpen. Anders kan je de “likes”, “shares” en “comments” wel vergeten!

Maar dan is nu de vraag: Wat voor een content kan je maken om voor het beste resultaat?

Het creëren van content van hoge kwaliteit op Instagram kan alleen gedaan worden door van te voren tijd te besteden aan het creëren van een content strategie. Dit betekent dat je vooraf moet beslissen welke content goed zal werken voor jou publiek, en je zal een beslissing moeten nemen over de wijze waarop je die content aan jou publiek gaat presenteren. Ik heb een aantal voorbeelden van content die echt goed werken op Instagram.

De type content voor Instagram

LET OP: je hoeft ze niet allemaal te doen. Ik zou beginnen door 3-4 van deze voorbeelden, die het beste bij jou publiek past, te kiezen en dan kijken of er goed op wordt gereageerd.

Inspiratie

Veel mensen volgen Instagram accounts omdat ze geïnspireerd willen worden. Mensen gebruiken sociale media vaak om geïnspireerd te worden en iets positiefs te doen met hun leven. Dus gebruik deze vorm van content om dit verlangen aan te boren.

type content voor instagram
Voortgang (“before and after”, resultaten)

Misschien ben je een coach en wil je een positieve verandering veroorzaken in het leven van je doelgroep. Het is dan belangrijk om aan te tonen dat deze verandering iets positiefs is. De beste manier om zoiets te laten zien is om een “before and after” post te maken.

We zijn allemaal bekend met de twee foto’s, waarbij de ene kant het begin laat zien en de andere kant het resultaat. Maar het kan ook anders. Je kan bijvoorbeeld ook een “testimonial” van een tevreden klant laten zien. Wees creatief en vind de manier die bij jou onderneming en je publiek past.

type content voor instagram
Behind the scenes

Instagram is het perfecte kanaal om je publiek kennis te laten maken met jou. Dit zal echt helpen als je je klant aan je wil binden. Post af en toe een behind the scenes moment uit het echte leven. Dit kan een foto zijn als jij je klaar maakt in de ochtend, iets dat je dagelijks doet in je onderneming of hoe jij foto’s maakt van je content. Het laat zien dat je “mens” bent en dit helpt als om een relatie op te bouwen met je publiek.

type content voor instagram
Lifestyle

Deze type content voor Instagram is te vergelijken met “behind the scenes” maar is veel persoonlijker en heeft niet perse iets met je onderneming te maken. Dit zal zorgen voor een betere relatie met je publiek. Posts b.v. een vakantiefoto of een foto met je kinderen.

type content voor instagram
Educatie

Dit type content zal veel waarde toevoegen aan het leven van je publiek. Je strategie zal voor zeker 50% uit dit soort content moeten bestaan. Het kunnen tips, aanbevelingen, of een werkboek zijn.

  • Ben je een fitness trainer? Deel dan een workout.
  • Ben je een afvalconsulent? Deel dan een recept.
  • Ben je een kunstenaar? Deel dan een tip.
  • Ben je een kapper? Beveel een bepaald product aan.

Je hoeft niet in detail te gaan. Het moet iets simpels zijn dat je publiek snel kan oppakken en waar ze echt iets aan hebben. Door het posten van dit type content laat je je publiek zien dat het de moeite waard is om jou account te volgen.

type content voor instagram
Video

Video is ook een geweldige manier om je boodschap te delen op Instagram. Ook hiermee kan je je publiek binden en laten zien waar je goed in bent. Praat tegen die camera!

Vragen

Het doel van Instagram is om je publiek bij jou content te betrekken (engagement). Het is dus jou taak om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen een opmerking plaatsen onder je post. Stel een vraag waarvan je zeker weet dat jou publiek op zal reageren. Vergeet niet te reageren op elk antwoord onder je post. Je publiek zal dat echt waarderen!

Promotie

Vergeet uiteraard niet je product of service te promoten. Zorg ervoor dat je een goede balans hebt op je Instagram account. Als je teveel promo posts plaatst, kan het overkomen als een groot reclamebord. Er is een 80-20 regel in de omloop. Je zou die aankunnen houden voor het bepalen van je strategie.

Met deze type content voor Instagram kan je makkelijk en effectief je publiek bereiken. Ga aan de slag en plan aan de hand van het bovenstaande je content voor de komende week of zelfs 30 dagen!

VOLG SOCIABILI-T OP INSTAGRAM

[jr_instagram id=”2″]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.