DE BESTE MANIER OM INSTAGRAM HASHTAGS TE GEBRUIKEN

instagram hashtags

INSTAGRAM HASHTAGS – Ik ben dagelijks bezig met Instagram en ik krijg vaak vragen. Veel vragen! De meest gestelde vraag is: Hoe kan ik groeien op Instagram? Ik neem dan een kijkje op het account en 9 van de 10 keer kan de hashtag-strategie beter. Geen hashtags, te weinig hashtags of hashtags gebruiken die te vaak gebruikt zijn, kunnen je groei stagneren. Maar wat moet je wel doen?

Instagram heeft hashtags bedacht zodat gebruikers makkelijk accounts of berichten kunnen vinden over bepaalde onderwerpen. Het wordt dagelijks gebruikt bij het delen van berichten, om binnen hun niche te zoeken of gewoon uit verveling. Met het algoritme van Instagram is het moeilijk om op te vallen bij nieuwe volgers en zelfs je huidige volgers. Door middel van hashtags kun je dit veranderen!

Focus je op je hashtags zodat je account kan groeien en je je doelen kunt bereiken. Meer verkopen of “Insta-famous” worden? Alles is mogelijk!

Gebruik alle 30 hashtags

Instagram geeft je de mogelijkheid om 30 hashtags te gebruiken onder elk bericht. Maak hier gebruik van en gebruik ze allemaal! Dit zijn 30 verschillende manieren om gevonden te worden door je doelgroep. Mensen gaan niet op zoek naar jouw account, maar wel naar hashtags. Help ze een handje en plaats de juiste hashtags onder je bericht!

Ik wil ook nog even benadrukken dat Instagram je niet zal straffen voor het gebruiken van 30 hashtags. Het maakt ze niet uit of je er o, 5 of 30 gebruikt. Zolang je maar niet over de 30 gaat.

Gebruik relevante Instagram hashtags

Deze fout zie ik heel vaak. Zoals ik al eerder vertelde, worden hashtags gebruikt om berichten binnen een bepaalde niche te vinden. Dus als ik klik op #dog en ik zie jouw gezicht klopt er iets niet. Waarschijnlijk zal niemand op jouw selfie klikken, want ze zijn op zoek naar honden.

Zie Instagram hashtags als woorden die jouw foto beschrijven en een hulp zodat gebruikers iets specifieks kunnen vinden. Daarom is het van groot belang dat je hashtags gebruikt die te maken hebben met je foto, je caption en/of je account. Het gebruiken van relevante hashtags vergroot de kans dat mensen je een like geven of zelfs gaan volgen, aangezien het een onderwerp is waar ze al in geïnteresseerd zijn.

Beland tussen de POPULAIRE berichten

Als je een hashtag zoekt, zie je altijd 2 tabbladen. De populaire en recente berichten. Als je wilt dat je bericht opvalt, is het van belang dat het in de populaire berichten van die hashtag belandt. Dat is zeker niet makkelijk, aangezien er honderden berichten per dag binnen een Instagram hashtag worden gemaakt.

Maar hoe komt je bericht daar dan? Easy! Bekijk de berichten die op dit moment tussen de populaire berichten staan voor een bepaalde hashtag. Hoeveel likes en comments hebben ze? Dat is dan de hoeveelheid die jij nodig hebt om daar terecht te komen! Als je deze getallen hebt met jouw post heb je kans om tussen de populaire berichten terecht te komen.

Verander regelmatig je hashtags

Houd in je notities een lijst bij met alle relevante hashtags die je makkelijk kunt kopiëren en plakken. Het is makkelijk en scheelt veel tijd, maar gebruik niet elke keer dezelfde hashtags onder elk bericht. Het is belangrijk dat je ze regelmatig veranderd zodat Instagram niet denkt dat je spam-account bent. Instagram kan denken dat je account niet gerund wordt door een persoon, maar door die super irritante bots bijvoorbeeld.

Het is ook handig om Instagram hashtags te rouleren, omdat het een goed beeld geeft over welke hashtag voor jou werkt en welke niet. Ik raad aan om 4 groepen hashtags te maken en deze te gebruiken. Vergeet niet goed te kijken of elke hashtag relevant is voor je post en pas het aan als dit niet zo is.

instagram hashtags

Gebruik de minder populaire hashtags

Gebruik hashtags niet nog niet te vaak gebruikt zijn. Hashtags die al miljoenen keer worden gebruikt, zullen jou niet helpen. Je bericht zal in de massa verdwijnen. Dus, vind kleinere hashtags en gebruik ze. Met KLEINERE hashtags heb je een GROTERE kans om meer mensen te bereiken en tussen de populaire posts te belanden. Heb je een klein account en weinig engagement? Probeer dan hashtags die minder dan 100.000 keer zijn gebruikt!

Gebruik hashtags ook in je stories

Het gebruik van hashtags is niet alleen beperkt tot berichten. Je kunt het ook heel goed gebruiken in je stories. Als je een story maakt, zet er een paar hashtags bij? Hoe?

Er zijn een paar manieren om je Instagram hashtags te verbergen.

  • Schrijf de hashtags in dezelfde kleur als je achtergrond,
  • Verberg ze achter een sticker,
  • Maak de tekst heel klein en sleep het naar een hoek van het beeld.

Instagram hashtags are your friend

Hashtags zijn de snelste en beste manier om je Instagram account te laten groeien. Daarom is het belangrijk om ze te gebruiken en om ze op de juiste manier toe te passen. Deze tips zullen je helpen met het vinden van de juiste hashtags!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.