DE DAGELIJKSE TAKEN VAN EEN INFLUENCER

taken van een influencer

TAKEN VAN EEN INFLUENCER – Als je mensen verteld dat je een influencer bent, krijg je vaak te maken met onbegrip en ongeloof. Is dat een beroep dan? Het beeld dat mensen hebben bij een influencer is – jonge mensen die het hele jaar op vakantie gaan of vooral met zichzelf en al het materiële dat ze vergaard hebben te koop staan op Social media. Klopt ook wel een beetje, maar er schuilt meer achter. Influencer zijn is hard werken en niet voor iedereen weggelegd.

Influencer ben je zodra je invloed hebt op een bepaalde groep mensen. Ongeacht de grootte van deze groep of hun interesses. Influencen doen we allemaal wel een beetje. Als je een mooi kledingstuk aan hebt naar een feestje en iemand vraagt jou waar je die van hebt. 2 dagen later kopen ze dit kledingstuk. BOEM! Je bent een influencer!

Social media heeft het mogelijk gemaakt om op grote schaal te influencen en hiermee ook geld te verdienen. Merken ontdekten al snel dat influencers een beter uithangbord zijn voor hun producten en service dan reclame op tv, in een blad of een billboard.

De professionele influencer heeft een evolutie meegemaakt in de afgelopen 10 jaar. Eerst ging het vooral om de glamorous lifestyle, toen kwamen de travel influencers en nu zie je dat het vooral gaat om “jezelf zijn”. Het beeld dat gevormd is over influencer is vooral gevormd in de begindagen van Social media. Het leek alsof influencers een lifestyle hadden die voor de normale mens onbereikbaar. Het was fantastisch, avontuurlijk en een droom. Het leek alsof de influencers weinig te doen hadden, maar toch heel veel geld kregen. Even met een foundation zwaaien en duidenden euro’s verdienen. Dat is toch niet werken!

Wat wij niet te zien krijgen, is wat er achter de schermen gebeurd. Wij zien niet de “bloed, zweet en tranen” die nodig waren om dit punt te bereiken! Met dit artikel wil ik laten zien wat de taken zijn van een influencer. Een influencer heeft dagelijks veel werk te verzetten. Als ondernemer moet je geen “9-5” mentaliteit hebben. Dit geldt ook voor influencers. Ik zie influencers ook als ondernemers. Zij moeten ook een strategie hebben en doelen stellen. Zij hebben vaak ook targets te behalen. Zeker de grotere influencers. Die hebben vaak mensen in dienst om hun te helpen om alle ballen hoog te houden.

taken van een influencer

Ik heb Campbell gevraagd om haar dagelijkse taken als influencer op te schrijven.

  • Content inplannen

  • Reageren op comments

  • Content van anderen delen

  • Content filmen voor de vlog

  • Administratieve taken

CONTENT INPLANNEN

Campbell schiet 2x per maand foto’s en ontwerpt haar feed met UNUM. Op deze manier weet ze wat gaat posten voor een bepaalde periode. Het maken van content vraagt aandacht voor detail en dat kost tijd. Daarom plant ze dit 2 weken vooruit. Wat Campbell wel dagelijks doet, is het schrijven van de bijbehorende captions, want ze wilt graag “in-realtime” posten. Ze schrijft graag over wat er op dat moment haar bezig houdt.

REAGEREN OP COMMENTS

Dagelijkse taken van een influencer hebben alles te maken met productiviteit. Als influencer is de interactie met je volgers de beste manier om je invloed te behouden. Ze vindt het belangrijk om tijd in te plannen om te reageren op de comments en/ of vragen van haar volgers. Voor haar is dit zo belangrijk omdat ze hierdoor een gemeenschap creëert waarmee ze kan communiceren. Dat is heel waardevol. Ze plant elke dag een moment in om te reageren, anders is ze de hele dag met Instagram bezig.

CONTENT VAN ANDEREN DELEN

Campbell vindt het belangrijk om content die ze leuk vindt opnieuw te delen. Ze is elke dag op Instagram en als ze content deelt van andere influencers of een publicatie die ze leuk vindt, vergroot dat haar invloed nog meer. Het creëert ook een andere manier voor haar volgers om met haar in contact te komen. Ze probeert elke dag minstens 5 posts te delen. Het is absoluut een geweldige manier om content te maken of te beheren op dagen dat ze inspiratieloos is.

CONTENT FILMEN VOOR DE VLOG

Campbell heeft ook een YouTube-kanaal waar ze wekelijks haar leven vlogt. Deze video’s promoot ze dagelijks. Niet wekelijks, niet maandelijks. Elke dag. Dit is iets om over na te denken, omdat de levensduur van Instagram berichten erg kort is. Net als bij het plannen van content op haar feed, is het belangrijk om de promo van tevoren in te plannen.

ADMINISTRATIEVE TAKEN

Naast het maken en inplannen van content zijn er ook administratieve taken die verricht moeten worden. Denk aan het beantwoorden van e-mails, opstellen van facturen en dagelijkse overleg met mij (Taisy) over de algehele strategie van Campbell als influencer.

Ik kan me best voorstellen dat het beeld dat je misschien had over influencers na het lezen van dit artikel is weggevaagd. Er komt veel detail en administratief werk kijken bij de dagelijkse werkzaamheden en dat geldt ook voor een bloemist, een jurist of een accountant.

Wil jij ook graag een influencer worden? Besef dat het niet voor iedereen is weggelegd. Het is hard werken en je hebt veel uithoudingsvermogen nodig.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.