GEWELDIGE INSTAGRAM CAPTIONS VOOR EEN BETERE ENGAGEMENT

Instagram captions

INSTAGRAM CAPTIONS – Instagram draait op sociale contacten. Engagement heet dat. Engagement wordt uitgedrukt in likes, comments, shares en door opgeslagen berichten. Zonder engagement heb je eigenlijk een “dood” account. Er zijn vele manieren om je engagement op peil te krijgen. Een van deze manieren is door een aantrekkelijke caption te schrijven.

Maar “first things first” – wat is engagement? In een eerdere blog, Wat is een goede Instagram engagement rate?, heb ik hier al iets meer over verteld. Engagement betekent de hoeveelheid likes, comments, shares, etc. op je posts. De interactie door andere Instagram gebruikers met je content. Dat is waar het allemaal om draait op Instagram. Het is, al zeg ik het zelf, het belangrijkste meetmiddel van Instagram omdat het laat zien hoe sterk je publiek betrokken is bij je account en content.

Engagement verloopt in een cyclus. Hoe meer betrokken je volgers zijn, hoe hoger Instagram je content plaatst in hun feed, wat weer leidt tot nog meer engagement! En vice versa. Dit is waarom het zo belangrijk is om je engagement op peil te hebben.

Voor een goede engagement heb je een paar dingen nodig. Een daarvan is content van hoge kwaliteit.

Als je content van hoge kwaliteit plaatst, maar je hebt nog steeds een lage engagement, komt het waarschijnlijk door je Instagram captions! Maar wat kun je hieraan doen? Hoe zorg je ervoor dat je captions je volgers aantrekken en ervoor zorgen dat ze de interactie met jouw content aangaan?

ZORG VOOR CONTEXT

Gebruik je captions om je volgers te laten zien waarom jouw content belangrijk is voor jou en hen! Vertel hoe je content hun leven kan veranderen of verbeteren. Is het door het gebruiken van het product? Hoe heeft het jouw leven veranderd?

DE TITEL

Je hebt een “scroll-stop” nodig! Op Instagram moet je met een preview van 20 tekens je kijkers zien te overtuigen om op de “Lees meer”-knop bij je caption te klikken. Dat betekent dat je je meest boeiende zin, vraag, titel, etc. als eerste moet plaatsen. Dit zijn de woorden die ervoor moeten zorgen dat ze stoppen met scrollen. De eerste woorden die ze lezen.

HET VERHAAL

Op Instagram draait alles om het vertellen van verhalen. Denk terug aan je basisschooltijd: een goed verhaal heeft een begin, midden en een einde. Een goede caption heeft dezelfde structuur.

GET PERSONAL

Gebruik Instagram captions om je publiek te helpen je beter te leren kennen. Neem ze mee op avontuur. Vertel hoe je bent begonnen, waar loop je tegenaan en waar moet je om lachen? Iedereen heeft meerdere kanten. Geef je volgers de kans om jou te leren kennen, buiten het product of de service die je te bieden hebt. Dus als je je engagement wilt vergroten, moet je een menselijk element aan je berichten toevoegen.

WAARDE TOEVOEGEN

Waarom is dit bericht belangrijk voor je volgers? Wat hebben zij eraan? En waarom zouden ze erom moeten geven? Je kunt hier nooit duidelijk genoeg in zijn. Spel het voor ze uit! Als je caption niet alle drie deze vragen beantwoordt, is het niet waardevol.

CALL TO ACTION

Ken je de gezegde “Wie vraagt, zal krijgen”? Hetzelfde geldt voor engagement. Je moet je volgers vragen om mee te doen. Stel een vraag. Zeg dat ze je moeten volgen. Wees overtuigend. Dit heet een “Call to Action”. Dit kan zijn “lees mijn blog”, “schrijf je in voor mijn nieuwsbrief”, “koop hier mijn product”, etc. Als je een vraag gaat stellen, zorg ervoor dat de vraag snel te beantwoorden is. Wat je ook wilt dat ze doen – vraag het gewoon!

OPMAAK

Gebruik emoji’s, regelafbrekingen en de juiste spatiëring om je captions begrijpelijk en leesbaar te maken!

HASHTAGS TOEVOEGEN

Door minstens één hashtag aan je bericht toe te voegen, kan je engagement met 13% toenemen. Focus je op je hashtags zodat je account kan groeien en je je doelen kunt bereiken

CONCLUSIE

Nu je weet hoe je goede Instagram captions moet schrijven, hoef je niet bang zijn om te experimenteren. Kijk hoe je volgers reageren op verschillende lengtes van je captions. Is er een betere interactie bij kortere captions dan bij langere captions? Reageren je volgers anders op captions met emoji’s? Bekijk wat beter werkt bij jouw publiek en “stick to the formula”.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.