HELP! HOE BENADER IK EEN INFLUENCER?

Campbell Blair laat elke maand haar stem laten horen. Campbell is een micro-influencer die het vak heel serieus neemt. Ze neemt je mee in haar wereld en laat je zien hoe glamorous het leven van een influencer is. Vandaag stelt ze zich even voor en vertelt ze wat haar passie is. Wil je iets aan Campbell laten weten? Zet het in de reacties onderaan de blog en je kunt haar ook vinden op Instagram.

Als influencers ben je heel veel tijd kwijt aan je telefoon, e-mails en het beantwoorden van dm’s. Dan heb ik het nog niet eens over het reageren op comments onder je posts of de interactie aangaan met je volgers of andere Instagram gebruikers.

Je kunt je voorstellen dat het enorm tot last kan zijn, om dit soort “creepy” berichten te ontvangen met enkel…

“Hey wat doe je vandaag?”

“Hey hoe is het?”

“Hey mag ik je wat vragen?”

Nu moet ik eerst deze vraag beantwoorden… waar beide partijen weinig aan hebben!

Wat zijn de spelregels?

Bij het benaderen van influencers is het belangrijk dat je snel ter zake komt. Geef duidelijk aan wat je wilt en PLAY FAIR.

Een vriendelijke begroeting en een blijk van erkenning is altijd goed om mee te beginnen. Laat aan de influencer zien dat je weet met wie je praat en dat jij je hebt verdiept in hun werk. Leg ook uit waarom je vindt dat ze passen bij jouw product/ service en sluit de email netjes af.

Wees duidelijk

Uiteraard heb je wensen en eisen. Dit mag uiteraard! Dit is zelfs erg gewenst! Maar vermeld deze duidelijk. Ik heb weleens meegemaakt dat een bedrijf mij had ingehuurd voor promotie van hun product, maar ik kreeg vrij weinig informatie – Trek het aan en maak een foto.

Aangezien ik weken van te voren mijn content plan en 1/2 dagen per maand besteed aan het maken van foto’s is het voor mij heel belangrijk om een duidelijke briefing te krijgen! Toen ik de foto had gemaakt en opgestuurd, kreeg ik te horen dat het niet goed was – de foto moest buiten en in neutrale kleuren.

Ik had een aantal keer gevraagd hoe zij de content graag wilde hebben. Dit werd helaas niet duidelijk beantwoord! Ik was zo boos op dat moment, want ik had een prachtige foto gemaakt en er veel tijd en moeite in gestoken.

Later bleek dat het bedrijf alsnog de foto had gebruikt! Toen brak mijn klomp, want een week geleden was het niet goed genoeg??? HOE DAN?

Gelukkig durfde ik er wat van te zeggen. Ik bleef netjes, maar ergens kookte ik wel van binnen. Het voelde als een afwijzing. Gelukkig hebben zij het bedrag later toch nog overgemaakt, Dat kon ik waarderen!

De klant heb ik behouden omdat ik tevreden ben over het product, maar dit was zeker een les voor me!

Conclusie

Dus voor alle starters, grote bedrijven en mkb’ers

  • Wees vriendelijk – dit wekt enthousiasme op bij de influencers over het product en jou service,

  • Duidelijke briefing – je kunt er dan van uitgaan dat je de content past bij je service/ product en brand en kun je het op je eigen Social media plaatsen,

  • Betaal op tijd en het afgesproken bedrag – bespreek de voorwaarden van tevoren en houdt je aan de afspraak.

Wil je meer zien van Campbell Blair? Volg haar op Instagram en op Youtube!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.