HOE IK MIJN PASSIE HEB GEVONDEN…

Hoe ik mijn passie heb gevonden? Het heeft mij zeker 10 jaar geduurd voordat ik het wist. Ik ben vaardig op vele gebieden maar wat kan je ermee doen? Hoe kan ik geld verdienen? Lees hieronder hoe ik mijn pad heb gevonden en hiermee een nieuwe carrière ben gestart.

Once upon a time… Nee! Stop! Dit is niet een “fairy tale”. Nope!

Dit verhaal gaat over hard werken, je hart volgen en je pad vinden. Ik heb het gevoel dat iedereen tegenwoordig het zo snel mogelijk wil maken en met zo min mogelijk moeite. “Let me break it to you”: Zo werkt het misschien voor 0,00002% van de wereldbevolking. Als je daarop wil gaan zitten wachten… be my guest. Maar ik ga even mijn verhaal vertellen. Hoe ben ik hier terecht gekomen? En met HIER bedoel ik mijn bedrijf Sociabili-T. Waarom deze stap?

Ik ben gestart met een Virtual Business Management Service. Dit houdt in dat ik ondernemers ondersteun waar nodig. Ik bied hulp in de vorm van o.a. administratieve ondersteuning, marketing, social media en licht juridisch werk. Het heeft bijna 10 jaar geduurd voordat ik alle puzzelstukken bij elkaar had gelegd en kon concluderen dat dit “The way to go” was.

Ik was er vroeg bij!

Als kind was ik nieuwsgierig van aard en alles wat ik zag, wilde ik meer van weten. Deze nieuwsgierige aard is eigenlijk de rode draad van dit verhaal. Ik kan me nog herinneren dat ik mijn tante altijd hielp met het wassen van mijn oma. Mijn oma zat in een rolstoel en ik was daar om te helpen en waarschijnlijk kletste ik de oren van mijn tante’s en oma’s kop. Ik wilde (en nog steeds) altijd weten hoe, wat, waar en waarom. Nu ik dit zo schrijf, heb ik best wel medelijden met mijn arme moeder…

Mijn familie en vrienden weten me allemaal te vinden

Ik word altijd aangeroepen voor het oplossen van problemen. Want ja, Taisy weet het wel!

  • “Taisy, hoe doe ik dit?”
  • “Taisy, waar is dat?”
  • “Taisy, als ik dit doe. Wat gebeurd er dan?”

Ik denk dat mijn familie en vriendin een echte Google-princess van me hebben gemaakt. Er is niets dat je niet op Google kan vinden. Dat had ik al snel door! Hierdoor heb ik me al vroeg wegwijs gemaakt door het digitale landschap. Thanks, friends and family!

Mijn nichtje en zusje bellen me vaak om te vragen van wie een bepaald liedje is. Mijn vader belde me vaak om te vragen waar hij een bepaalde pan kon kopen, mijn moeder vroeg me vaak om digitaal formulieren voor haar in te vullen. Ach, het hield niet op!

Mijn nieuwsgierige aard

Door mijn nieuwsgierige aard kan ik ook niet lang stilzitten. Er zijn zoveel dingen te ontdekken en zoveel kennis te vergaren. Mijn gehele studententijd heb ik gewerkt naast mijn studie. Wat heb ik niet gedaan? Kassière bij de Macdonalds, loten verkopen aan (vooral) bejaarden, in de horeca, DHL… Ik heb het allemaal gedaan. Ik heb me met totale overgave gestort in het werk. Ik heb de skills geleerd en geperfectioneerd. Ik haat de term, maar ik ben echt een “manusje-van-alles”.

Mijn functionele werkwijze

Waar ik al snel achter kwam, is dat ik altijd een functionele manier zoek voor het werk dat gedaan moet worden. Ik kom binnen, ik bekijk hoe het eraan toe gaat en ik vind een betere, snellere manier om het werk te doen. Mijn grootste kracht ligt in het oplossen van problemen. Ik leef daar van op! Geef mij maar een puinhoop om op te ruimen en I’m good! Ik was altijd de persoon waar iedereen als eerste heen ging als er snel en effectief een probleem opgelost moest worden.

Ik houd van afwisseling

Je hebt mensen die een routine nodig hebben in hun leven. Ze moeten vanaf het moment dat ze opstaan, weten wat de dag gaat brengen. Nu breng ik het wel erg overdreven… But you get the point. Ik ben NIET dit type mens. Ik moet avontuur hebben en afwisseling. Ik zal alles eruit halen maar als ik het werk door heb en er zit geen uitdaging meer in dan zocht ik ander werk binnen het bedrijf. Ik ga erop uit en vind iets anders om te doen totdat er niets meer te leren is. (Pff… wat een vermoeiend mens ben ik!) Veras me, daag me uit en maak het me niet te makkelijk want dan komt mijn luie aard omhoog.


Waarom deze stap?

Ok! Maar hoe heb ik mijn passie gevonden? Het punt waar ik me realiseerde dat ik dit kan omzetten in geld. Wanneer kwam het keerpunt? Ik heb altijd geweten dat ik mijn eigen onderneming wilde starten maar mijn probleem was altijd dat ik niet wist wat ik wilde gaan doen. Het was pas toen ik mijn eerste klant leerde kennen dat ik me realiseerde dat mijn “kunnen” een waarde heeft. Ik ben wat onderzoek gaan doen naar de mogelijkheden en ik belande op de “Virtual Assistant”.

Het was perfect! Iemand die (op afstand) ondersteunt en multidisciplinair is. Des te meer ik erover las, de te meer het me aansprak. Aangezien ik van afwisseling houd, is het de perfecte manier om niet in een sleur te raken. Ik heb me maandenlang voorbereid op deze beslissing. Ik ben niet impulsief maar als het goed voelt, dan is het goed!

Ik ben er klaar voor en ik heb er zin in. Ik ondersteun mijn klanten met social media, algemene bedrijfsvoering en marketing. Opruimen, problemen oplossen en creëren! Precies waar ik voor ben gemaakt…

Follow my blog with Bloglovin

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.