KRIJG JE EERSTE 1000 VOLGERS OP INSTAGRAM

Meer volgers op Instagram – DISCLAIMER! Dit artikel bevat geen wondermiddel of geheime formule waardoor je Instagram account explodeert. 0,0001% Van de Instagram gebruikers heeft het geluk dat hun content viraal gaat en dat ze van vandaag op morgen 100.000 extra volgers hebben. Nee, dit artikel is voor de overige 99,9999% van de mensen die meer volgers willen op Instagram!

Meer volgers op Instagram betekent dat je tijd moet investeren in de groei van je account. Instagram kan best een uitdaging zijn in het begin, maar ik heb hieronder een aantal tips opgeschreven om jouw leven een stuk makkelijker te maken. Hoe krijg je je eerste 1000 volgers, die ook geïnteresseerd zijn in je content?

Content, content, content!

Het maakt niet uit wat de reden is voor het hebben van een Instagram account… Instagram draait om visuele content! Je foto’s moeten mooi en aantrekkelijk zijn. Dit is de eerste indruk.

Werk aan je content. Bekijk hoe je het kunt verbeteren of anders kunt doen. Je wilt het liefst content produceren die mensen graag willen delen. Content dat mensen inspireert, iets leert of dat dicht bij hun hart ligt. Bij het maken van je content moet je je doelgroep voor ogen houden. Wat houdt hen bezig? Wat waarderen zij?

Heb je geen idee? Kijk even naar je statistieken! Hier kun je goed zien welk stukje content het beste werkt bij jouw volgers/ doelgroep. Maak meer van dit soort content!

Een app voor het verbeteren van je content is VSCO. Ik heb eerder een artikel geschreven waarin ik 5 van mijn meest gebruikte tools bespreek.

Wees consistent

Als je content sterk is, maar je post maar 1 keer per maand zal het geen effect hebben op je groei. Meer volgers krijg je er niet van.

Het is belangrijk om regelmatig te posten op Instagram. Waarom? Daar houdt het algoritme van! Instagram wilt dat je regelmatig terug komt en tijd besteedt op de app. Instagram beloont je dan door meer gebruikers aan je content bloot te stellen.

Maar wat betekent “post regelmatig”? Moet je 3 keer per dag, 7 dagen per week iets posten? Ik heb daar over nagedacht en ik kom tot de conclusie dat het per persoon verschilt. Het ligt aan jouw situatie en omstandigheden. Post je 2 keer per dag of juist 2 keer per week? Meer volgers op Instagram betekent dat je dit patroon moet volhouden. Dit is voor Instagram al een regelmaat.

Meer volgers op Instagram? Gebruik hashtags

Dit is de NUMMER 1 reden waarom jouw account niet groeit! Hoe kun je groeien als niemand, buiten je volgers, jouw content kan vinden? Instagram heeft om deze reden hashtags in het leven geroepen. Door gebruik te maken van hashtags kun je nieuwe mensen aantrekken en meer volgers krijgen.

Instagram geeft je de kans om 30 hashtags per post te gebruiken. Gebruik ze ook allemaal! Met elke hashtag heb je meer kans om gezien te worden door de JUISTE mensen.

TIP! Maak een hashtag bibliotheek. Verzamel de beste hashtags in je niche, zodat je het alleen moet knippen en plakken als je een nieuwe post plaatst op Instagram.

Praat met anderen in jouw niche

Instagram is een sociaal netwerk. Dit betekent dat je andere accounts in je niche moet volgen, like hun content en laat comments achter. Praat met hun volgers en beantwoord vragen. Doe dit 1 uur per dag. In de ochtend en ‘s avonds bijvoorbeeld.

Als je een comment achterlaat, moet je niet vergeten dat het iets toe moet voegen. Alleen een emoji plaatsen, voegt niets toe! Lees de caption en laat een leuke en waardevolle comment achter.

Conclusie

Dit wat IK heb gedaan om mijn eerste 1000 volgers op Instagram te krijgen! Het niet moeilijk, maar je moet er wel tijd in steken. Zoals ik al zei: Er is geen wondermiddel of trucje dat ervoor kunt zorgen dat je account groeit.

Volg deze stappen en je zult zien dat je account langzaam maar zeker groeit.

2 comments

 1. Marion Draaijer

  Dank je wel voor altijd jóu fantastische ideeën en je mindset!

  Heb me nu ingeschreven bij je want ik moet ze van mezelf op de laptop lezen! Doe te veel op mijn telefoon waardoor ik blogs lezen mis en onbewust oversla!

  Dus i am in!!
  Liefs Marion

  1. Taisy

   Wat een lief bericht, Marion! Ik ben blij dat je mee leest.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.