HELP! HOE WORD JE (MICRO) INFLUENCER!

hoe word je een influencer

HOE WORD JE EEN INFLUENCERCampbell Blair laat elke week haar stem horen. Ze is een micro-influencer die het vak heel serieus neemt. Ga mee in haar wereld en zie hoe “glamorous” het leven van een influencer is. Vandaag vertelt ze over wat ze heeft gedaan om te groeien. Wil je iets aan Campbell laten weten? Zet het in de reacties onderaan de blog en je kunt haar ook vinden op Instagram.

90% van jullie zal zich nu al irriteren aan de naam “influencer”, maar dat hoort erbij. Elke interview of familiefeestje is de eerste zin altijd: “Influencer? Nee ik haat dat woord. Ik voel mij eerder een digital creator, content creator, visual artist etc.”

Als je dit al een keer hebt gezegd… Good for you! You’re one step closer to really becoming an influencer, ha-ha!

Verder moet je uiteraard de strakste feed hebben, leukste merken je laten sponsoren en een whitening gel in je mond steken en vertellen dat het product ge-wel-dig is! – typische influencer dingetjes.

Zoals je kunt zien, houd ik van een beetje zelfspot. Neem mijn grapjes met een korrel zout. Ik snap best dat als je net startende bent sommige grapjes nog niet helemaal lekker vallen! Ik snap dat als geen ander!

Comfort zone

Influencers maken hun leven vaak mooier dan dat het daadwerkelijk is. Ik doe dit zelf ook en hierom lijkt influencer zijn, OH ZO glamoureus en makkelijk. Het tegenovergestelde is het geval! Naast het feit dat mensen je leuk moeten vinden (of extreem moeten haten), moet je creativiteit altijd vloeien. Die bekende waterval in Bali, waar elke travel influencer een foto maakt – zo moet creativiteit dag in dag uit vloeien.

Ook ga je de grenzen van je “comfort zone” moeten opzoeken. Want, ja… ook je middelbare school-liefde stalkt je op Instagram en alle “mean girls” van toen willen haten. Of nog erger die moeders op het schoolplein, die nooit iets normaals kunnen zeggen, omdat je geen typische “moeke” bent, volgen je nu.

Comfort zone? Wat is dat? Je gaat dus echt uit je comfort zone stappen en creativiteit uit je tenen moeten zuigen om likes te verkrijgen.

hoe woord je een influencer

Give up or Improve

Iets meer dan 5000 volgers heb ik op dit moment op Instagram. Leuk en aardig allemaal, maar ik weet nog dat een half jaar geleden ik hiervan droomde. Ik had toen nog geen 60 likes. Wat heb ik gedaan? Hard work and dedication!

Ik nam een paar leuke kiekjes, maar ik was enorm ontevreden.

 

Opties:

GIVE UP OR IMPROVE

 

Uit die twee opties koos ik de tweede, en al moet ik zeggen dat heel veel vriendinnen mijn kiekjes fantastisch vonden, kon ik er nog geen volgers mee winnen – helaas!

Een mooi bekkie en een goed achtergrondje deden wel wat voor de likes, maar het balletje ging pas echt rollen op het moment dat ik mijn persoonlijkheid ging delen.

Naast sarcasme ben ik extreem gevoelig, maar ook spiritueel. Wat blijkt nou? Heel veel dames die mij volgen kunnen dit erg waarderen!

Vind je niche

Ik had mijn niche gevonden! Tederheid en eerlijkheid, iets waar ik van nature heel erg van houd en ik kon het nu ook delen met mijn volgers. Hierdoor raakten meer mensen met mij aan de praat via DM en kon ik ook meer volgers en interactie creëren.

Nu zeg ik niet dat je je hele leven in een keer bloot moet stellen, maar ik raad je wel aan om iets te vinden waarmee je mensen kunt helpen of motiveren en waar ze van kunnen leren.

Het hoeft niet alleen iets persoonlijks te zijn. Kleding tips, afval tips, welke kristallen je gebruikt en waar ze goed voor zijn, geloof, ambitie of werk, maar ook mentale gezondheid is iets wat veel mensen trekt en boeit.

Wil je meer zien van Campbell Blair? Volg haar op Instagram en op Youtube!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.