IN 3 STAPPEN INSTAGRAM CONTENT DIE VOOR JOU WERKT!

Instagram content

INSTAGRAM CONTENT – Het maakt niet uit wat voor een onderneming je hebt. Verkoop je producten of lever je een service? Ben je een blogger of content creator? Instagram hoort er gewoon bij! Je kan hier je doelgroep goed bereiken en je missie en visie kenbaar maken. Je hebt hier wel content voor nodig. Vooral waardevolle content!

Maar wat is waardevolle content? Dit is content waar je volgers iets van kunnen leren of geïnspireerd van kunnen raken. Door deze content te publiceren, bouw je aan een brand die je doelgroep ook daadwerkelijk wil volgen. Op deze manier bindt je je doelgroep voor lange termijn aan je. En daar houd ik van! Lange termijn…

Content creëren is niet moeilijk maar als je elke dag weer het wiel moet uitvinden, kan het best vermoeiend en ontmoedigend zijn. Het belangrijkste is om te onthouden wie je doelgroep is en waarom je deze content maakt (je missie). Zorg ervoor dat je reden past bij je doelgroep.

Fashion: Mode is voor iedereen. Ongeacht de maat of prijs.

Culinair: Koken is niet moeilijk en hoeft niet lang te duren.

Fitness: Vrouwen laten zien dat, ondanks een druk leven, een gezonde levensstijl altijd mogelijk is.

Heb je het bovenstaande al vastgesteld? Top! Laten we beginnen.

Instagram content mix

Om je content te kunnen bepalen, heb ik hieronder een aantal categorieën uitgeschreven.

  • Inspiratie; Krijg een diepere verbinding met je volgers door middel van motiverende en inspirerende content. Dit kan door bijvoorbeeld een quote.
Instagram content
  • Promotie; Hiermee kan je laten zien hoe je producten of diensten je volgers kunnen helpen en hoe ze kunnen kopen of jou kunnen inschakelen. Een voorbeeld hiervan is om je product te laten zien.
  • Herkenning; Met deze posts bouw je aan een diepere verbinding met je volgers. Dit kan door bijvoorbeeld informatie over jou en je onderneming te delen. Denk aan een behind-the-scenes foto bijvoorbeeld.
  • Educatie; Door middel van je expertise kan je een persoonlijke band met je volgers opbouwen. Vertel hen over een nog onbekend feitje of statistiek.

Nu is het tijd om de bovenstaande categorieën te koppelen aan je onderneming. Natuurlijk wel rekening houdend met je doelgroep en missie.

Ook kan je…

  • Verbinden; Deze content helpt bij het verkrijgen van een trouwe aanhang. Vier bijvoorbeeld een trouwe volger door hem/ haar te benoemen.
  • Hergebruiken; Het kan zijn dat je content hebt die het in het verleden al goed heeft gedaan. Post het weer! Dat kan geen kwaad. Des te meer ogen op je content, des te beter!
Persoonlijke “touch”

Omdat mijn doelgroep vooral bestaat uit jonge ondernemende vrouwen met kinderen, kies ik ervoor om een persoonlijke “touch” toe te voegen door ook te vertellen over mijn gezin. Ik mix graag een beetje persoonlijk met business. Blijf jezelf en vertel jou verhaal. Je hoeft niemand na te doen. “Your vibe attracts your tribe!”

Speciale dagen

Houd rekening met feestdagen, sales, etc. Kijk op de kalender want misschien zijn er speciale dagen waar je gebruik kan maken om je publiek aan te trekken en ze aan te zetten tot delen. Als je een onderneming hebt die gespecialiseerd is in Fashion is het handig om de Fashion Weeks in de gaten te houden. Des te meer je gebruik maakt van deze populaire thema’s, des te meer engagement en nieuwe volgers je zal krijgen. Heb je een (online) winkel houdt dan ook rekening met de periodes van uitverkoop. Bedenk leuke acties en posts rondom deze periode.

Ik gebruik zelf “Inhaakkalender”. Een handige manier om alle belangrijke en speciale dagen in de gaten te houden.

Wees consistent

De belangrijkste tip om je Instagram account te doen groeien is om consequent op Instagram te zijn. Social Media is beweegt heel snel en Instagram wil haar gebruikers voorzien van de nieuwste en meest recente inhoud. Dit is waarom je een schema moet hebben en ten minste één keer per dag (bij voorkeur meer) zou moeten posten.

Met de tips hierboven kan je je Instagram content voor zeker 30 dagen plannen. Mijn captions schrijf ik 1x per week en ik gebruik een “Instagram Scheduler” als Tailwind om te posten. Dat helpt me ook om met regelmaat op Instagram aanwezig te zijn.

Dit zijn de dingen die ik doe om content te maken. Ik hoop dat dit jou zal helpen om ook content te maken die bij jou past.   

JE INSTAGRAM BIO

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.