DE ULTIEME HANDLEIDING VOOR INSTAGRAM BINNEN JE ONDERNEMING (DEEL III): JE INSTAGRAM BIO

Instagram bio

JE INSTAGRAM BIO – DE plek om een goede 1e indruk achter te laten is door een krachtige Instagram bio te schrijven. In je bio moet duidelijk zijn wie je klant is en welk probleem je voor ze kan oplossen. Het vertelt wie je bent, waarom jij uniek bent en waarom ze jou moeten volgen. Dit is de plek waar je de taal van je ideale klant moet spreken. En dit alles met enkel 150 karakters (oeps!).

Als het goed is, heb je voor een business of makersprofiel gekozen op Instagram. Je hebt goed nagedacht over je verhaal, normen en waarden. Nu zijn we belandt bij het invullen van je profiel. Een sterke Instagram bio kan je de juiste klanten opleveren. Believe me! Alleen al door te vertellen wat je doet kan je de juiste klant aantrekken.

“Een liefhebber van cupcakes uit Rotterdam.”

Dit is een perfecte omschrijving voor een persoonlijk account. Maar als je een onderneming hebt, moet je ook geld verdienen. Een potentiele klant weet hiermee niet wie je bent, wat je doet en hoe ze je kunnen inhuren of iets van je kunnen kopen? De persoon die op je profiel is beland, is daar omdat ze iets interessants hebben gezien. Zorg ervoor dat zij voldoende informatie krijgen om ook iets van je af te nemen.

5 STAPPEN OM DE PERFECTE INSTAGRAM BIO TE SCHRIJVEN

 

Met wie praat je?

Wie is je ideale klant? Het kunnen bruidjes zijn in Zuid Holland, studenten met een liefde voor gezonde voeding of oma’s die geobsedeerd zijn met breien. Heb je een bepaald publiek in gedachte? Dat is wel belangrijk om te weten als je je bio gaat schrijven. Ik heb een handige werkblad ontwikkeld om te achterhalen wie je ideale klant is.

instagram bio
Wie ben je?

De volgende stap is om op te schrijven wie je bent. Denk dan aan wat JOU maakt. Dus je interesses, levensfilosofie en alle mooie dingen die je hebt bereikt. Schijf alle kernwoorden op die je maar kan bedenken!

Als je een leuk lijstje hebt van 15 a 20 kernwoorden ga je een keuze maken. Kies 3 of 4 van de beste omschrijvingen uit. Vind je dit moeilijk? Bel dan een goede vriend/ vriendin en laat hen beslissen. Easy Peasy!

instagram bio
Instagram bio
Wat doe je?

Ja, wat doe je eigenlijk? Het is nu tijd om na te denken over het probleem dat je voor je klant oplost en wat jou onderneming anders maakt dan al die andere. Zoek je inspiratie? Denk aan dingen die jou klanten al eens eerder tegen je hebben gezegd. Of vraag het ze gewoon!

Instagram Bio
Instagram bio
Schrijft het op!

Nu is het moment daar! Voeg alle kernwoorden samen tot 1 mooie tekst. Denk eraan! Instagram geeft je maar 150 karakters om dit waar te maken.

Voeg een “call to action” toe.

Dit is het onderdeel dat door vele vergeten wordt. Het is simpele boodschap aan het einde van je bio dat je volgers laat weten hoe ze b.v. meer informatie over jou kunnen vinden of contact met je kunnen opnemen. “Koop het hier”, “email me met vragen” of “Lees mijn blogpost”.

Instagram bio
Instagram bio

ENKELE VOORBEELDEN VAN EEN KRACHTIGE INSTAGRAM BIO

Voorbeeld 1

Ik ben een [wat je doet] die voor [doelgroep] [probleem die je kan oplossen] zodat ze [de voordelen van jou product/ service]…

Ik ben een website designer die voor creatieve ondernemers orde schept in deze verwarrende technologische wereld zodat ze hun zich vol vertrouwen online kunnen presenteren.

Voorbeeld 2

Ik help [doelgroep] om [de voordelen van jou product/ service] zodat ze [nog groter voordeel van jou product/ service] kunnen trekken…

Ik help mijn klanten om mooie, functionele websites te bouwen zodat ze de juiste opdrachten en klanten kunnen trekken.

Voorbeeld 3

Mijn klanten krijgen [voordeel van jou product/ service], [emotioneel voordeel van jou product/ service] en [grootste voordeel van jou product/ service]…

Mijn klanten krijgen een degelijke, gebruiksvriendelijke website, die hun inspireert en dagelijks vele bezoekers aantrekt.

Wat doe je?

Ja, wat doe je eigenlijk? Het is nu tijd om na te denken over het probleem dat je voor je klant oplost en wat jou onderneming anders maakt dan al die andere. Zoek je inspiratie? Denk aan dingen die jou klanten al eens eerder tegen je hebben gezegd. Of vraag het ze gewoon!

INSTAGRAM BIO HACKS

 
Gebruik Linktr.ee

Een geweldige pagina waarmee je een landing pagina kan maken voor alle links. Een link nar je winkel, blog, of andere social media accounts. Het is heel makkelijk om links te wijzigen of te verwijderen. En je kan statistieken bekijken om te weten wie je links hebben bekeken.

150 tekens niet genoeg?

Vervang “en” met “&”, haal de spatie na een “punt” weg en haal woorden weg die niets toevoegen. Als het met een emoji gezegd kan worden, gebruik die dan!

Verander je bio zo nu en dan

Het is echt niet zo erg om je bio en je links af en toe aan te passen. Promote je acties, nieuwe blogposts, of service. Zie je bio als een manier om met je klanten te communiceren.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.