LEER SNEL JOU IDEALE KLANT KENNEN (INCLUSIEF GRATIS DOELGROEP GIDS)

Je ideale klant

JE IDEALE KLANT – Ok… hier komt een dosis harde waarheid… In het leven kan je niet voor iedereen iets betekenen. “You have to pick and choose your battles” zeggen ze dan. Dit geldt ook voor ondernemen. Het is heel belangrijk om al in een vroeg stadium te bepalen voor wie jou onderneming geschikt is.

Dus voordat je je social media accounts opent of je website bouwt moet je weten met wie je gaat praten en met welke strategie je ze kan benaderen. Anders schiet je alle kanten op zonder ook maar 1 persoon te bereiken.

Waarom is het belangrijk om je doelgroep te bepalen?

Het bepalen van je doelgroep is heel erg belangrijk om de volgende redenen.

  1. Het helpt bij het bepalen van je marketing & communicatie strategie, zodat je de beste content voor je klanten kan maken.
  2. Het geeft je een duidelijk beeld van de vragen van je klanten, zodat je aanbod hier beter op aansluit.
  3. Het laat je weten waar je je ideale klant zult vinden en hoe je met ze in contact moet komen.
Ik heb een GRATIS gids opgesteld zodat je jou ideale klant kan vinden.
Je ideale klant
Hoe vindt je de ideale klant?

Ik heb zelf heel veel moeite gehad met het bepalen van mijn doelgroep. Tot op een dag ik hem/haar als een persoon ging zien. Ik heb haar (want in mijn geval is het een vrouw) een naam gegeven en ik heb een heel leven om haar heen gebouwd. Dit heeft het mij echt geholpen bij het vinden van mijn ideale klant.

Ik heb me voorgesteld dat ik ook echt een band heb met deze klant. Het is iemand wiens vragen ik kan beantwoorden en iemand waar ik graag mee werk. Je moet echt denken vanuit het perspectief van je ideale klant.

Het begint bij de simpele vragen als de leeftijd, woonplaats, geslacht, inkomen tot vragen over de manier waarop deze persoon met jou communiceert en wat zijn/ haar probleem is die je kan oplossen. Waar kan je deze klant dan vinden? Op welk platform? Facebook, Instagram, Pinterest?

Bouw een avatar:

  • Demografische informatie
  • Normen & waarden
  • Waar kan je de ideale klant vinden?
Tips voor het vinden van je doelgroep
  • Facebookgroepen in je niche

Ook al heeft Facebook de afgelopen jaren veel populariteit moeten inleveren, doen facebookgroepen het nog steeds erg goed. Vind een groep binnen jou niche en sluit je aan. Praat, kijk mee en beantwoord vragen. Op deze manier kan je je als expert profileren en het vertrouwen van je doelgroep winnen.

  • Volg andere toonaangevende ondernemers in jou niche

Wees kieskeurig in wie je volgt in plaats van iedereen klakkeloos te gaan volgen. Kies ondernemers uit waar jij naar opkijkt. Bestudeer hoe zij met hun doelgroep praten want de kans is groot dat jullie dezelfde doelgroep hebben. Leer van anderen maar wees jezelf!

Ik hoop dat je hiermee kan ontdekken met wie je praat. Wie is de klant waar je dit eigenlijk voor doet? Als dit duidelijk is, zal je zien dat het maken van content een stuk makkelijker is. Je weet al welke problemen ze hebben, welke tips je moet geven en waar ze naar uit kijken. 

Succes!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.