MY WEEK IN REVIEW: LEVEN MET INTENTIE

Het is alsof 40 jaar oud worden mij nog meer vrijheid heeft gebracht. Maar dan in de vorm van “een leven met intentie”.

Het nieuwe jaar is nu al in volle gang. Ik heb in december, voor het eerst in mijn leven, de tijd genomen om na te denken over mezelf en mijn onderneming. Tot nu toe liet ik het leven maar gebeuren. Er zat niet echt een intentie achter de dingen die ik deed. Omdat ik een harde werker ben en nieuwsgierig van aard heb ik veel kansen gekregen en vele paden vrijgemaakt voor mezelf. 

Met intentie het ondernemersschap aangaan maar ook met intentie in het leven staan. Waarom doe ik dit? Waarom wil ik dit? Waar leidt dit naartoe?

Een planning maken voor de week/ dag

Om niet overweldigd raken van de hoeveelheid taken die ik die week te verrichten heb, maak ik elke zondagavond een weekplanning. It is niet een zeer gedetailleerde planning maar ik schrijf hier alle taken van de week op. Als er een deadline is, wijs taken toe op bepaalde dagen in de week. Zo niet, dan laat ik het even open.

Elke avond maak ik de planning van de volgende dag af. Dan kijk ik naar al mijn verplichtingen en afspraken en vul ik gaten in met werkzaamheden die ik nog niet had ingedeeld. Op deze manier heb ik een goed overzicht van al mijn werkzaamheden.

Vroeg opstaan

In en eerdere blog heb ik al geschreven over mijn beslissing om elke ochtend eerder op te staan. Mijn dagen waren gevuld met wanhoop omdat ik zoveel te doen had en eigenlijk te weinig tijd had. Omdat ik nu eerder begin, heb ik meer rust ingelast. Ik kan weer helder nadenken en er zit minder druk op de ketel!

Selfcare routine

Dit is een hele moeilijke voor mij! Waarom? In momenten van stress ben ik de laatste persoon die dit toepast. Ik zorg altijd voor iedereen om me heen en ik zet mezelf op de laatste plek. Niet echt handig en daar moet verandering in komen.

Hoe ga ik beginnen aan “selfcare”? Ik wilde niet te extreem beginnen maar met kleine veranderingen. Voor mij betekent het dat ik momenten voor sporten heb ingelast, ik ga gezonder en met meer intentie eten en ik heb meer werkvrije uren op een dag.

Ik weet niet of het iets “Antilliaans” is maar vanuit huis uit heb ik altijd geleerd om voor anderen te zorgen. Ik kan me niet anders herinneren dat mijn moeder voor iedereen klaar stond. Ik kan me ook niet echt herinneren dat zij ooit aan “selfcare” heeft gedaan. Ik moet leren dat het belangrijk is om voor mezelf te zorgen. I matter! Misschien is dat wel de belangrijkste les voor 2020.

Grenzen bewaken

Met intentie leven is ook grenzen stellen. Omdat mijn grenzen nooit duidelijk waren, gebeurde het vaak dat ik bedolven werd door werk en privé. Ik heb mijn dagen nu ingedeeld met een duidelijk doel. Een voorbeeld…

LEVEN MET INTENTIE, SELFCARE ROUTINE, INTENTIONAL LIVING

Ik probeer nadat ik mijn dochter uit school heb gehaald ook niet meer te werken. Mocht er een deadline zijn, een telefoongesprek, etc dan probeer ik die na 20:00 in te plannen. Als mijn dochter op bed ligt. Ik heb met mezelf afgesproken dat er weinig tot niets is dat mij van mijn schema kan doen afwijken. Ik moet zo streng zijn om mijn grenzen te bewaken. Dit betekent dat ik vaak “Nee” moet verkopen.

Mijn doelen voor 2020

Door de vrije tijd die ik heb gecreëerd eind december heb ik doelen kunnen stellen voor het nieuwe jaar. Ik heb nu helder verwoord wat ik met Sociabili-T wil bereiken dit jaar en welke stappen ik daarvoor moet ondernemen. Het is echt gijn om een helder beeld te hebben over je onderneming. Het is nu niet meer een droom maar een werkelijkheid!

Vaak heb ik geklaagd over het feit dat ik niemand heb om mee te sparren. Iemand die begrijpt wat ik doe en waar ik mee te maken heb. Sinds kort heb ik contact opgenomen met iemand die mij dit jaar als business coach gaat begeleiden. Iemand die samen met mij mijn grenzen en doelen gaat bewaken maar ook iemand die mij zal aanspreken als dat nodig is.

Mijn leven met intentie

Het pad die ik nu bewandel is nieuw en eng. Ik wil altijd controle over situaties hebben en behouden maar dit is voor mij onbekend terrein. Ik moet beide ogen dichtdoen en vertrouwen op mijn kennis en kunde. 1 ding staat vast! Het is een tijd geleden dat ik zo enthousiast ben geweest over wat mij te wachten staat!

Leven met intentie is identificeren wat wel en niet belangrijk is voor jou om vervolgens hier meer van te cultiveren door vaker “nee” te zeggen. Het is een mentaliteit, een focus, een actie, een manier van zijn.

2 comments

  1. Karima Pereira

    Nice:) Ik sta tegenwoordig ook vroeg op en dat helpt echt! Ben minder gestresst in de ochtend en ook even een moment voor mezelf als iedereen nog slaapt..

  2. TaisyRP

    Oh my God Karima… Zijn wij nou gewoon volwassen?? What happened??

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.