MIJN 5 MEEST GEBRUIKTE TOOLS VOOR INSTAGRAM

MEEST GEBRUIKTE TOOL

MEEST GEBRUIKTE TOOLS – Content bedenken en maken voor Instagram kan best veel tijd kosten. Je moet een strategie bedenken, foto’s en video’s maken en het moet gepost worden. Alles voor een mooie feed!

Alleen een Instagram account is niet voldoende als ik zo efficiënt mogelijk aan de slag wil. Ik gebruik verschillende tools voor Instagram. Van fotobewerking tot aan het posten op Instagram. Je hebt overal een app voor. Alles in het kader van tijdbesparing en gemak. Ik heb hieronder mijn 5 meest gebruikte tools opgeschreven.

VSCO

Dit is een superhandig fotobewerkingsprogramma. Er zijn zoveel verschillende filters en instellingen. De keuze is reuze! Je kan zelf aan de slag gaan door met de verschillende filters te spelen maar het kan ook sneller. Als je op Pinterest de term “VSCO filter” zoekt, krijg je heel veel bewerkingen die anderen graag gebruiken. Alle instellingen zijn al voor je opgeschreven. Weet je hoe al die influencers zo’n prachtige feed krijgen op Instagram? Een manier om dat voor elkaar te krijgen, is door dezelfde filter te gebruiken…

CANVA

Met Canva kan je de mooiste grafische ontwerpen maken voor posts op Instagram en Instagram stories. Wil je iets verkopen of promoten? Dan is er vast een mooie template te vinden die je kan veranderen. Deze templates kan je aanpassen naar jou smaak. Kleur, font en foto’s. Het maakt niet uit! Het allermooiste van Canva vind ik dat je de app ook op je telefoon kan gebruiken. De app synchroniseert met de desktop versie dus je hebt je designs altijd bij de hand.

TAILWIND

Ik heb echt niet elke dag de tijd om iets op Instagram te posten en soms vergeet ik het gewoon. Het antwoord hierop is Tailwind. Misschien wel mijn favoriete van mijn meest gebruikte tools!

Met Tailwind kan je alle posts voor de week of zelfs de maand klaarzetten met caption en hashtags. Tailwind is gekoppeld aan je Instagram account en weet wat de beste tijden zijn voor jou om te posten. Hoe handig is dat? Tailwind geeft ook de beste hashtags aan die je op dat moment kan gebruiken voor je post. Je mag er 30 gebruiken. Doe het ook!

CUTSTORY

Als je op Instagram een video op je feed wil posten dan mag het niet langer dan een minuut zijn. Tegenwoordig heb je voor video’s langer dan een minuut de optie om het op Instagram TV (IGTV) te plaatsen. Met Cutstory kan je je video’s snijden in verschillende lengtes. 15 seconden (IG stories) of 1 minuut voor op je feed. Het is allemaal mogelijk.

LINKTREE

Ok, die “swipe up” optie in Instagram Story is alleen weggelegd voor hen die meer dan 10.000 volgers hebben. Ik ben daar nog lang niet dus heb ik een andere optie gevonden. Met Linktree kan je een landing page maken waar je al je relevante links kan plaatsen. Deze linktree link zet je in je Instagram bio en op deze manier kunnen je volgers alsnog op een makkelijke manier bij alle informatie die je wil verschaffen.

Creëren van geweldige content kost tijd. Met deze tools kan ik ervoor zorgen dat ik op een snelle en makkelijke manier mijn Instagram up-to-date kan houden.  

VOLG SOCIABILI-T OP INSTAGRAM

[jr_instagram id=”2″]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.