MIJN DAGELIJKSE ROUTINE IN TIJDEN VAN CORONA

dagelijkse routine

DAGELIJKSE ROUTINE – Ik kan me best voorstellen dat met de Corona maatregelen van de overheid je normale dagelijkse routine komt te vervallen. Je hoeft niet meer naar kantoor en ook de sportschool is op slot. Daar boven op, heb je ook nog kinderen die naar school gaan en dus geholpen moeten worden met hun huiswerk. Ik heb gemerkt dat als ik niet een routine erop na houdt mijn productiviteit daalt met 110%!

Een perfecte routine die voor iedereen geschikt is, bestaat niet. De meest productieve moment van de dag verschilt van persoon tot persoon. Sommigen van ons zijn echt nachtdiertjes en voor die persoon is het niet handig om het meest productieve moment in de ochtend in te plannen. Het maakt niet uit wat jouw voorkeuren zijn. Het is voor je productiviteit het beste om voor bepaalde activiteiten tijd te blokken.

Aan het begin van dit jaar raakte mijn frustratie ongekende hoogtes. Ik had het gevoel dat ik zoveel te doen had, maar zo weinig tijd. Nu mijn dochter ook nog thuis zit door de Corona maatregelen is het al helemaal feest! Wat nu?

Mijn dagelijkse routine

Ik besloot om een dagelijkse routine aan te houden. Mijn man en ik helpen onze dochter met school tussen 10 en 15 uur. Ik doe het op woensdag en vrijdag.

dagelijkse routine

06:00 opstaan

Normaal sta ik veel eerder op (05:00), maar omdat mijn dagen veel intensiever zijn, is het voor mij beter om wat later op te staan. Ik vind het wel belangrijk om voldoende uren te slapen.

06:30 werken

Onder het genot van een cappuccino (Bah! Ik klink als mijn moeder) begin ik meestal met “schrijfwerk”. Ik schrijf dan mijn blogs, captions voor Instagram, etc. Ik voel me dan het meest geïnspireerd om te schrijven en de woorden komen ongedwongen op papier. Ook als ik een podcast of een video moet editen doe ik dat op dit moment.

dagelijkse routine
dagelijkse routine

08:30 Zhara

Ik maak rond deze tijd Zhara wakker. Ze gaat dan douchen en aankleden, zodat we kunnen ontbijten. Ook voor Zhara houd ik een routine aan. Doordeweeks moet het voor haar voelen als een “schooldag”.

09:00 ontbijten

We ontbijten met z’n allen en nemen de dag even door. Vaak bespreken mijn man en ik wat er op de planning staat voor Zhara en andere bijzonderheden. Nu we allemaal thuis zitten, eten we vaker samen.

dagelijkse routine
dagelijkse routine

09:30 werken

Na het ontbijt ga ik verder met mijn werk. Op maandag, dinsdag en donderdag heb ik van 10 tot 14 uur verschillende video calls. Ik probeer deze altijd in de ochtend te doen, zodat ik daarna “ongestoord” verder kan. De overige dagen pak ik mijn To-dolijst aan.

 

NA DE MIDDAG

12:30 lunch

Ik heb ook de bewuste keuze moeten maken om echt een pauze in te lassen om te lunchen. Als het aan mij ligt, werk ik 24 uur per dag. Dat is natuurlijk niet echt bevorderlijk.

dagelijkse routine
dagelijkse routine

13:00 werken

Na de lunch pak ik de werkzaamheden aan die niet heel veel van me vergen. Social media, beantwoorden van e-mails, offertes opstellen, etc. Ik probeer niet op de bank te gaan zitten want dan daalt mijn productiviteit. We weten allemaal dat na de lunch de productiviteit sowieso een duik neemt.

16:00 – 16:30 klaar met werken

Ik probeer rond deze tijd mijn werk neer te leggen, zodat ik even kan rusten voordat ik ga koken. Ik ga dan meestal iets lezen of ga een spelletje spelen met Zhara. Even mijn hoofd niet bij mijn werk en andere verplichtingen.

dagelijkse routine

17:30 koken en eten

Rond deze tijd vind je me in de keuken met een 6-jarig meisje die smeekt of ze me mag helpen. Soms kan het… soms niet. Ik probeer het eten voor 18:30 op tafel te hebben want ik wil dat Zhara om 19:30 in bed ligt.

19:00 Zhara gaat douchen en naar bed

Het is tijd om naar bed te gaan! We spoelen eerst de dag van haar af en dan duikt ze met een boek haar bed in. Zhara mag lezen tot 20 uur en dan gaat het licht uit. Welterusten!

 

dagelijkse routine
dagelijkse routine

20:00 chillen

Ik drink niet maar ik kan me voorstellen dat dit het moment is om een glaasje wijn erbij te pakken. Ik zit dan meestal met de “husband” op de bank en we kijken onze favoriete series en bespreken de dag.

22:00 Slapen

Na een heerlijk douche probeer ik om 22:30 op bed te liggen, zodat ik rond 23 uur in slaap val. Op deze manier krijg ik ongeveer 7 uur aan slaap en dat is voor mij meer dan genoeg. Mijn telefoon gaat op de slaapstand en mijn ogen gaan toe…

dagelijkse routine
Waarom is het goed om een dagelijkse routine te hebben?
  1. Je kan een gewoonte aanleren.
  2. Je bent productiever; meer doen in minder tijd.
  3. Het bevorderd creativiteit.
  4. Het geeft meer zelfvertrouwen; je weet waar je aan toe bent.
  5. Je bent meer gefocust.
  6. Het haalt de druk van de ketel; minder stress om je taken te volbrengen.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.