MIJN REDENEN OM EEN BLOG TE BEGINNEN

Waarom heb ik nooit die innerlijke rust gevonden? Er kriebelde altijd iets in mij. Iets dat ik eigenlijk had weggedrukt, want ja… wat ga je er eigenlijk mee doen? Al meer dan 1 jaar ben ik bezig met het smeden van dit plan. Om eindelijk te gaan doen wat ik echt leuk vind. Maar het is niet makkelijk! Laat ik dat even voorop stellen.

Het is zaterdagavond. Ik zit hier op mijn bank met mijn laptop op schoot en probeer te bedenken hoe ik ga uitleggen waarom IK, op bijna 40-jarige leeftijd, een blog begin. Ik moet eerlijk bekennen dat het niet echt helpt dat ik de laatste aflevering van de “The Handmaid’s Tale” heb opstaan (Blessed day). Maar ik werk het liefst op deze manier. Laptop, een serie of mijn favoriete Youtubers.

Ik heb dit moment al zeker 5 keer uitgesteld maar om een of andere reden besloot ik vandaag om het toch echt te gaan doen! Let’s write something. Ik heb de vraag “waarom” aan mezelf gesteld en ben met een aantal redenen gekomen.  

IK HEB HET ALTIJD AL WILLEN DOEN

Mensen die mij kennen, weten dat ik een fervent lezer ben. Vroeger kon ik wel 15 boeken per week verslinden. En toen was ik nog maar 10 jaar oud. Buiten spelen? Mijn moeder had altijd de grootste moeite om mij buiten te krijgen. Ik werd soms echt letterlijk naar buiten gesmeten met de boodschap om zeker 2 uurtjes weg te blijven! Mijn grootste nachtmerrie…

In die tijden heb ik vele “romans” geschreven. IK kan je echt niet meer vertellen waar die over gingen maar ik weet nog wel dat ik ze inbond en zelfs de omslag voor eigen rekening nam. Ik had grote bewondering voor schrijvers als Annie M.G. Schmidt, Astrid Lindgren, Stephen King en Hella Haasse. Ik had bewondering voor de manier waarop ze konden schrijven en mij meesleepten in het verhaal. Het waren soms wel boeken van honderden pagina’s.

Als volwassene heeft het altijd in mij geleefd maar ik was het een tijd lang vergeten. Door de jaren heen is het verlangen weer omhoog gekropen en nu ben ik het eindelijk aan het doen!

HET WERK DAT IK DOE

Sinds kort ben ik mijn eigen onderneming gestart, Sociabili-T (lees: SOCIAABILLI-TIE). Ik ben een “Virtuele Business Manager”, met Social media als specialisme. Dit betekent dat ik andere ondernemers ondersteun op afstand. Een onderdeel van mijn werk is Social media management voor verschillende klanten. Ik plan en maak de content om het vervolgens te publiceren. Ik adviseer mijn klanten ook over het beheren van hun Social media kanalen.

Ik weet dat Social media een groot onderdeel is van ondernemen tegenwoordig. Dus ik kan niet achterblijven. Ook ik moet eraan geloven! Mijn Social media zal dan dienen als mijn visitekaartje. Begrijp me niet verkeerd! Het zal niet makkelijk zijn en het zal veel van me vragen. Maar ik ga de uitdaging aan!

Neem bijvoorbeeld Instagram Stories en Instagram/ Facebook Live! Mijn grootste angsten. Ik moet dan gaan praten tegen de camera. Ik weet niet of ik dat ga overleven maar ik heb me voorgenomen om dat gewoon te gaan doen. Ik zal eens zien hoe het me deze maand af gaat en zal later terug rapporteren!

MEER BEGRIP VAN MENSEN OM ME HEEN

Ik ben bijna 40, zoals eerder aangegeven. Maar mijn leven op een rij hebben? Nee, niet bepaald! In elk geval, niet zoals de gemiddelde 40-jarige dat heeft. De meeste mensen van mijn leeftijd hebben alles nu wel op een rij. Ze hebben “huisje, boompje, beestje”, gaan 2x per jaar op vakantie en hebben 2,5 kinderen.

 • “huisje, boompje, beestje”: Check!
 • 2,5 kinderen: niet echt…
 • 2x per jaar op vakantie: Geen tijd voor.

Wat ik wil zeggen, is dat ik nog maar vrij recent heb ontdekt wat ik wil doen. Ik heb kantoorbaantjes gehad, in de horeca gewerkt en loterijtickets verkocht aan bejaarden. Maar dat was het allemaal niet. Ik wilde meer! Wat ik wel altijd wist, is dat ik eigen baas wil zijn. Maar de vraag was altijd: wat ga je dan doen?

Ik hoop dat ik door mijn online aanwezigheid meer mensen kan vinden die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten. Ik wil me niet meer de “vreemde eend in de bijt” voelen. Maar ik hoop hiermee ook dat mijn familie en vrienden een goed beeld krijgen van wat ik doe en waarom ik het doe. Want ik krijg vaak het gevoel dat ze me niet begrijpen (wat ik ze absoluut niet kwalijk neem).

WAARDE TOEVOEGEN AAN GESPREKKEN

Ik heb ALTIJD een mening. ALTIJD!

Er is bijna geen onderwerp waar ik niet over heb nagedacht. Ik vind alles wat “de mens” aanraakt interessant. Ik verdiep me in onderwerpen en praat graag mee. Maar aan de andere kant, als ik er niets of niet voldoende van weet, zal ik dat ook aangeven en hoor ik graag de feiten.

Ik word ook altijd gebeld door familie en vrienden met allerlei vragen. Men beweert dat ik alles weet… but let’s be honest! Google is my best friend! Ik heb zelfs een vriendin (en je weet wie je bent!) die ik al enkele jaren help met opdrachten van school. Als zij haar diploma heeft behaald, heb ik het praktisch ook behaald!

Ik hoop dat ik op je steun kan rekenen, want Lord knows… I need it! Mijn challenge is om wekelijks te bloggen. Ik vraag om je steun! Hoe? Laat even een comment achter op mijn blog of op social media. Stuur me een DM en zwaai naar me als ik Live ga.

Follow my blog with Bloglovin

16 comments

 1. Amir

  Doooooooooooope🔥🔥🔥👏🏾👏🏾👏🏾

 2. iemke

  Wow, wat tof! Misschien moeten we een keer een kop koffie drinken, ik kan nog wel een social media expert gebruiken voor mijn klanten…

  1. TaisyRP

   He Iemke! I’m here!

 3. D. Daal

  Enne, volgens mij is het goed afgelopen met dat ene ding waarvoor ik nooit meer heb teruggebeld?! 😊🤘🏾

  1. TaisyRP

   Ja dat is helemaal goed gekomen! Maak je het goed door mijn blogs te lezen??

 4. Anja

  Leuk deze blog. Echt iets voor jou!
  Ik denk dat er veel mensen van onze leeftijd niet ‘alles op orde hebben’ ookal lijkt dat zo. Ieder persoon is uniek op zijn / haar eigen manier.
  Ondanks dat ik je al karen niet gezien heb, herken ik je in wat je schrijft. Ik hoor dit je ook zo zeggen, levendig geschreven

  1. TaisyRP

   Anniiieeee! Dank je wel!

 5. Cindy

  Leuk! Ik ga je volgen!

 6. yuli

  Taisyyyyyyy ….. cant waite to see family vlogssss … me kinderen zijn stuck in Bellinga … en ik weet jullie zijn expert ..long term family magic….doe er wat aan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. TaisyRP

   Oh vlogs is wel een extra stap voor me. But never say never! hahaha. Thanks babe!

 7. Janine

  Taisy!!!
  Wat ontzettend cool dat je deze stap hebt genomen. Ik ga je volgen. Wat schrijf je (h)eerlijk!
  Ik ken dat gevoel van niet weten wat dan wel en dat als ik nog iets wil veranderen dan moet dat voor mijn 40e😁 We zijn bijna aan de beurt…
  Heel veel succes, maar ik weet dat het goed gaat komen. Nu je eenmaal de knop hebt omgezet en je doet wat je echt leuk vindt gaat het bijna vanzelf, believe me I know!

  Dikke kus uit Lelystad (yep, still living there (of eigenlijk again)

  1. TaisyRP

   Thanks babe! Wat ontzetten leuk om van je te horen!

 8. Fanny

  Mooi geschreven taisy en ik begin je te snappen 😉 ga zo door

  1. TaisyRP

   Love you babe!

 9. campbell

  wat een super leuke blog!!! ook de andere zijn aan te raden zoals de blog over je passie!
  Groetjes

  1. TaisyRP

   Thank you baby cakes!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.