SNEL EEN GEWELDIGE INSTAGRAM CAPTION SCHRIJVEN

INSTAGRAM CAPTION

EEN INSTAGRAM CAPTION SCHRIJVEN – Content creëren voor Instagram kan heel leuk zijn. Concepten bedenken, foto’s maken en bewerken. Maar dan… de captions. Helaas moet dit ook gebeuren. Captions schrijven kan best wel uitdagend zijn. Hoe weet je wat je gaat schrijven? Ik struggle nog vaak met het schrijven van captions. Ik kan super blij zijn met de foto die ik ga posten maar moet soms nog uren nadenken over de caption die ik ga schrijven. Soms heb ik ook gewoon niets te zeggen!

Captions zijn belangrijk want die zorgen voor interactie tussen jou en je volgers. Des te meer interactie, des te minder last jij hebt van het algoritme. Ik heb een formule bedacht waardoor ik minder moeite heb met het opstellen van captions. Met deze x stappen kan je captions schrijven die mensen raken en betrekken bij jou en je onderneming.

Wat is het doel van je post?

Om te voorkomen dat je gaat posten om te posten, moet je eerst vaststellen wat je doel is. Wat is je niche? Wat is het onderwerp dat jou volgers weet te boeien? Misschien ben je een platform aan het bouwen rondom een thema of wil je mensen leren omgaan met een bepaald probleem. Je kan zelfs je eigen producten en diensten kunnen aanbevelen en verkopen.

Verder moet je ook nadenken over wat je wil dat je volgers doen. Is je doel om mensen naar je blog te leiden? Wil je dat mensen zich gaan opgeven voor je workshop of moeten ze jou gratis product downloaden en zich opgeven voor je emaillijst? Als dit nog niet duidelijk is voor jou dan is het moeilijk voor je volgers om te weten wat je van ze verwacht. Bepaal dus eerst wat jij van je volgers wil en schrijf een Instagram caption die daarvoor zal zorgen.

Voeg nu persoonlijke ervaring toe

Ok… nu gaan we schrijven. Ik voeg altijd een stukje persoonlijke ervaring toe aan mijn verhaal. Wat is er gebeurd waardoor je dit stukje advies zo willen geven? Heb je ergens moeite mee gehad? Zat iets je dwars? Haal je eigen ervaring niet uit het verhaal.

Jou volgers zijn niet alleen op zoek naar advies of jou product/ service. Ze volgen jou omdat ze willen weten waar jij mee te maken hebt gehad en hoe jij ermee om bent gegaan. “Open Up” en geef je volgers de kans om je te leren kennen. Door te laten zien hoe jij met je uitdagingen bent omgegaan, kan je jezelf positioneren als “expert”. Instagram is de perfecte plek waar je deze ervaringen kan delen!

Instagram caption
Speel in op emoties

Als wij online iets zien dat onze interesse aanwakkert, zijn we snel geneigd om het artikel te gaan lezen of bekijken. We kunnen er niets aan doen! En het is keer op keer bewezen: Onze emoties beïnvloeden ons (koop)gedrag.

Er zijn een aantal emoties die heel effectief zijn gebleken op Instagram. Dit zijn de 4 emoties die werken.

  1. Urgentie
  2. Nieuwsgierigheid
  3. Inspiratie
  4. FOMO (Fear Of Missing Out)
Deel een tip of les die je hebt geleerd

Nadat je je volgers hebt laten zien dat je ze begrijpt en dat je ook met een bepaald probleem hebt gedeald, kan je een tip of advies geven. Wat ga je in je caption adviseren of waar ga je je volgers mee inspireren? Vergeet net dat je tip of advies moet aansluiten bij je doel. Het kan een tip zijn uit een blogpost die je net hebt geschreven of advies die je in je nieuwsbrief met ze gaat delen.

Geef je volgers een taak om uit te voeren of stel een vraag

De laatste stap is om je volgers aan te zetten om iets te ondernemen of stel een vraag. Dit heet een “Call to Action”. Dit kan zijn “lees mijn blog”, “schrijf je in voor mijn nieuwsbrief”, “koop hier mijn product”, etc. Als je een vraag gaat stellen, zorg ervoor dat de vraag snel te beantwoorden is.

Zorg er dan voor dat als je volgers antwoorden dat je daar ook op reageert. Social media is niet alleen om posts te plaatsen maar ook om interactie te hebben met je volgers. Door de juiste vragen te stellen, kan je een gesprek aangaan. Zodra je regelmatig de interactie aangaat, zal je zien dat je aantal “comments” en “likes” omhoog gaan.

Voeg nu alles samen en schrijf een geweldige Instagram caption
instagram caption

Wat heeft meer dan 10 jaar investeren in mijn groei gebracht? Ik was vroeger werkzaam bij de overheid en had al voor 12 uur mijn target al gehaald. Internet was toen up-and-coming dus ik had alle tijd om me bezig te houden met Pinterest en Facebook. Op een gegeven moment ging ik me meer bezighouden met de innerlijke werking van social media en er ging een wereld voor me open. Om die reden heb ik een lijst opgesteld met alles wat je moet weten over Social media. Nu kan jij goed voorbereid aan slag. Laat mij in de comments weten of je vaak Instagram gebruikt. P.s.: Klik de link in de bio om een kopie van deze lijst te downloaden.

Instagram geeft je de mogelijkheid om een caption te schrijven die 2200 characters lang is. Dat is heel veel tekst! Je caption hoeft echt niet zo lang te zijn. Hoe lang dan wel? Dat hangt van jou volgers en niche af. Zorg ervoor dat je alle informatie hebt inbegrepen en dat het niet te lang is. Mensen lezen een hele lange Instagram caption alleen als het echt goed geschreven is en fijn om te lezen.  

VOLG SOCIABILI-T OP INSTAGRAM

[jr_instagram id=”2″]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.