WEEK IN REVIEW: EEN LES IN TIME MANAGEMENT

Ik heb altijd het gevoel dat mijn weken altijd hetzelfde verlopen. Soms heb ik het gevoel dat volwassen zijn een grote “Groundhogs Day” is. Voor degenen die de film niet kennen. Deze klassieker uit de jaren 80 vertelt het verhaal van een man (Bill Murray) die elke dag keer op keer meemaakt. En elke minuut verloopt op dezelfde manier. Een lange herhaling… om mezelf te weerspreken, kwam het idee in me op om mijn week te documenteren. Nu zal het niet in details zijn maar ik ga opschrijven wat mij heeft beziggehouden, wat mij verbaasde, waar ik om moest lachen en misschien zelfs huilen. Deze week krijg ik een les in time management, zeggen we “daaaggg Sinterklaasje” en ga ik duidelijke doelen stellen voor 2020.

Vandaag dan de eerste blogpost die ik hieraan wijdt. Ik wil het bij de eerste iets anders aanpakken. Ik ga ook even dingen erbij halen die iets langer geleden zijn gebeurd maar die toch belangrijk zijn om aan te halen!

VOLG MY OP INSTAGRAM: @SOCIABLE_TAISY

Wakker worden voordat de vogels fluiten

Met het starten van een eigen onderneming blijkt het indelen van tijd een uitdaging. Ik kon mijn dag strak plannen maar zelden liep het zoals gepland. Nu ben ik niet vies van improviseren en spontaniteit maar als je werk eronder lijdt dan word je er niet blij van. Ik heb duidelijk een les in time management nodig!

Voorbeeld: ik had een keer gepland om op die dag 3 taken uit te voeren. Wat ik normaal gesproken doe, is het volgende. Ik sta op met mijn dochter, we douchen en kleden ons aan. Ontbijten en op naar school. Ik probeer zoveel mogelijk buitenshuis te werken want thuis blijven betekent voor mij nog meer afleiding. Je kent het wel… stofzuigen, de planten moeten nog water krijgen, oeh die bank is zooo zacht etc, etc.

Zodra Zhara naar school is, zoek ik een werkplek op. Maar dan begint het! Telefoontjes, emails en andere verstoringen gooien roet in het eten. Aan het einde van de rit heb je eigenlijk niet veel kunnen doen en je bent de hele dag en avond aan het werk. Het kon mij echt frustreren! En ik wist ook niet hoe ik het moest oplossen. Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik overal wel een oplossing voor heb… of vindt!

Op een dag ging ik een podcast opnemen en er stond een gast gepland. Het ging om een dame die een virtuele assistent is en we gingen met haar in gesprek over dit bijzondere beroep (waar ik ook deel van uit maak). We raakten met elkaar in gesprek en ik vertelde haar over mijn grootste frustratie. Deze dame heeft 4 kinderen, heeft een baan, een eigen bedrijf en doet vrijwilligerswerk op school. Waarschijnlijk ben ik het een en ander vergeten maar waar het op neerkomt, is dat dit allemaal in haar planning past. HOE DOET ZE DIT? Als iemand time management door moet hebben, dan is zij het wel!

Haar truc is vroeg opstaan. Ze staat om 5 uur op en doet dan de belangrijkste werkzaamheden. Daarna worden de kids wakker en zorgt ze ervoor dat iedereen naar school gaat. Als iedereen weg is, kan ze verder werken. Dat zijn dan minder belangrijke klusjes. Op deze manier krijgt ze alle taken van de dag gedaan. Toen ze mij dit vertelde, was het alsof de donkere wolken wegdreven.

Ja, het is super vroeg maar als ik denk aan wat ik ervoor terug kan krijgen, is het de beste optie op dit moment. Na het 1 dag geprobeerd te hebben, was ik overtuigd en verkocht. Ik verbaasde me over hoeveel werk ik gedaan kon krijgen voor 07:30. Ik heb mijn leven weer in de hand. Het klinkt misschien erg overdreven maar het is wel hoe het voelt.

Mijn dag ziet er nu als volgt uit.

Een les in Time management

Weet je wat ik misschien nog het belangrijkste vind? Ik heb mijn avond weer terug. Ik kan zonder schuldgevoel gewoon chillen en tijd voor mezelf nemen.

Dag Sinterklaasje, dahaaagggg!

De Sinterklaas periode is nooit een superleuke tijd geweest voor mij. Ik ben op 5 december jarig maar echt jarig heb ik me nooit gevoeld. Iedereen vraagt altijd: En? Voel je je al jarig? “Niet echt”, is mijn antwoord vaak want iedereen is vaak met het Sinterklaasfeest bezig en heeft geen oog voor een verjaardag.

Maar de niet feestelijke stemming zit ook in Zwarte Piet en de discussie daar omheen. Don’t worry! Ik ga nu niet die discussie aanhalen maar ik word niet blij van de manier waarop we met elkaar omgaan in deze periode. Dus je kan je voorstellen dat ik niet kan wachten tot 5 december is geweest maar… wacht! Het is ook mijn verjaardag. Een heel verwarrende tijd voor ons allen dus.

Dit jaar kwam hier ook nog eens bij dat Mijn dochter de puzzel heeft opgelost. De puzzel of Sinterklaas nou bestaat of niet. We reden langs een andere basisschool en er stonden kinderen op het schoolplein en ze wachtten op Sinterklaas. Opeens zegt ze: “Mama, ik weet het! Sinterklaas bestaat niet.” Stiekem was ik best blij hiermee want wat er dit jaar ook nog eens bij kwam kijken was een behoorlijke laag “mom guilt” omdat ik zo aan het liegen was tegen haar. Ik heb haar gevraagd waarom ze dacht dat Sinterklaas niet bestaat en ze zei dat hij niet overal tegelijk kan zijn. Ik heb haar gezegd dat we na school het verder gingen bespreken want ik wilde dat ze nog 1 keer onbeschaamd van het feest kon genieten. Na school heb ik haar geholpen met wat missende puzzelstukken.

Ze wist namelijk echt niet wie de cadeautjes klaarlegde elke keer. Ze was er echt van overtuigd dat het “vreemden” waren. Haar verbazing was ook erg groot toen ze hoorde dat mama en papa het deden. Ik was zo bang dat ze boos zou worden en zich bedrogen zou voelen of zo. Maar het tegendeel was waar. Ze vond het wel grappig en kon er wel om lachen. Ik vertelde haar er ook bij dat dit een groot geheim was tussen volwassenen en grote kinderen. Ze maakte nu deel uit van een belangrijke groep mensen en het geheim moest ze met zich meedragen want niet iedereen in haar klas wist het van Sinterklaas. Nou, haar borst zwol op van trots. Dat was uiteindelijk toch goed gekomen.

Zou ik het nog een keer moeten doen dan zou ik haar nooit gezegd hebben dat Sinterklaas bestaat. Ik zou het heel anders aanpakken maar dat is praat voor achteraf…


Dreams are for suckers! Ik moet doelen stellen!

Met het nieuwe jaar in zicht, wil ik, naast een betere time management,  efficiënter te werk gaan. Ik heb heel veel ideeën maar om deze ten uitvoer te brengen, moet ik echt doelen stellen. Ik heb iemand gevonden die mij hier heel goed bij kan begeleiden. Het is me duidelijk geworden dat ik het heel goed voor anderen kan doen maar niet voor mezelf.

Ik gruwel van de gedachte dat ik een “vision bord” moet maken. Dus dat wordt het niet. Ik heb allemaal losse plannen dat een geheel moet worden.

Ik ga het gehele proces documenteren en zal daar over een aantal maanden een blogpost aan wijden om te laten zien of er progressie is en misschien hebben jullie er zelf ook iets aan!

Tenslotte

Volgende week weer een blog. Hebben jullie vragen of opmerkingen over Sinterklaas, time management en doelen stellen? Twijfel niet en stel ze gewoon. Je kan hieronder iets achterlaten of op social media.

LEES HIER NOG MEER BLOGPOSTS!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.